nájemní dům

Čtyřpodlažní objekt, jehož uliční průčelí v přízemí členěné rustikovanými lizénami je prolomeno velkým pravoúhlým otvorem s vloženým dřevěným novobarokním výkladcem a pravoúhlým vstupem s původními dvoukřídlými dveřmi s nadsvětlíkem rovněž užívajícími novobarokního tvarosloví. Tříosé uliční průčelí v patrech oddělené dvojí kordonovou římsou je v 1. patře prolomeno půlkruhově zaklenutými okenními otvory rámované šambránami bohatě tvarovanými do množství volut doplněnými vegetabilními ornamenty, lidskými hlavami a mušlemi, šambrány v meziokenních polích vytváří zrcadla se závěsy ze zvonků, pod okny je vedena průběžná parapetní římsa v meziokenních polích segmentově prověšená, parapetní výplně jsou balustrové. V 2. patře je uliční průčelí prolomeno pravoúhlými okenními otvory doplněnými profilovanými parapetními římsami a zalamovanými profilovanými šambránami s ušima, jimž ovšem chybí horní horizontální linie, okna jsou naopak z horní strany rámovány zalamovanou konvexně-konkávně tvarovanou římsou zavěšenou na vyložené konzolové římse oddělující 3. patro. V suprafenestrách se nachází tvarované rámy s vegetabilním ornamentem. Konzolovou římsu nesou nárožní rustikované lizény a dvě střední lizény s bohatým štukovým dekorem rokajových kartuší a závěsů ze zvonečků završené 4 triglyfy. Průčelí v 3. patře je opět prolomeno pravoúhlými okenními otvory rámovanými zespodu průběžnou profilovanou parapetní římsou nesenou nízkými pilastry, které vymezují vpadlé parapetní výplně se štukovým ornamentem. Okenní otvory jsou flankovány svazkovými pilstry s římsovými hlavicemi, které jsou součástí vyložené profilované návojové římsy, která se nad okny pravoúhle zalamuje, aby vytvořila plochy suprafenester vyplněné štukovými mušlemi a doplňujícím vegetabilním dekorem. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou konzolovou římsou.