mohylové pohřebiště

Mohylník se dnes nachází v jehličnatém, převážně smrkovém lese. Mohyly jsou do značné míry porostlé vysokou lesní travou. Všechny mohyly jsou dochovány jen velmi špatně, mají snížené vrcholy, a materiál z jejich náspů je rozvlečen. Nejhůře dochována je mohyla č. 1, která v některých místech prakticky splývá s terénem. Průměr mohyl činí 10,5 – 15 m, dochovaná výška je velmi proměnlivá, dosahuje max. 60 cm. Vzdálenost mezi jednotlivými mohylovými náspy je minimální, cca 2 - 4 m. Trojice pravidelně uspořádaných mohyl na jazykovitém terénním výběžku - terén se jen velmi mírně svažuje k východu, na jižní a obzvláště severní straně však prudce klesá. Nadmořská výška lokality činí 454 metrů. Mohyly byly v minulosti s největší pravděpodobností prokopány, kdo se o to zasloužil však není známo. Nálezová zpráva 727/42 zde zmiňuje čtyři mohyly, tedy o jednu více, než kolik jich zde je přítomno v současnosti.