kaple sv. Anny

Volně stojící orientovaná budova postavená ze smíšeného zdiva, zastřešená sedlovou střechou krytou červenou břidlicí. Objekt má obdélný půdorys ukončený půlkruhovým závěrem. Stavba je omítnuta vápennou omítkou s fasádním nástřikem Porakryl v přírodním odstínu. Plochy fasád jsou členěny lisenovými rámci a ukončeny jednoduše profilovanou korunní římsou. V severním a jižním průčelí je po jednom půlkruhově zaklenutém okně, ve vrcholu presbytáře oválné okno. Všechna okna jsou bez šambrán. Nad západním průčelím se zdvihá trojboký štít s oválným oknem, ukončený trojúhelníkovitým nástavcem. Ve středové ose západního průčelí je portál v obdélném kamenném ostění lemovaném obvodovou páskou s uchy, místo kapek jsou zde lístkové rozvilinky. V nadpraží portálu je vytesán letopočet 1756. Nadpraží nese nástavec s mušlí a dvěma rozetami po stranách, ukončený profilovanou římsou, ve střední části vzepjatou do segmentu. V nástavci letopočet 1931. Nad portálem nika ukončená mušlovitou konchou, v nice pískovcová soška sv. Anny a P. Marie. Na kapli osmiboký sanktusník, ukončený jehlancovou střechou, je oplechován. K jižnímu průčelí kaple přiléhá obdélný přístavek sakristie, se zaoblenými rohy a půlkruhovým závěrem. Obdélná okénka bez šambrán jsou ukončena segmentovými kamennými oblouky, s jednoduchou profialcí. Interiér je zaklenut valenou klenbou s lunetovými výsečemi. Presbytář zaklenut konchou s lunetovými výsečemi. Sakriste plochostropá.