židovský hřbitov

Plocha hřbitova je zatravněna. Ve druhé třetině hřbitova u západní hranice rozkládá své větve památný strom – 200- letý dub. Od márnice k severní části hřbitova, kde jsou nové žulové náhrobky z 20. století, vede alej vzrostlých stromů (asi duby). V dolní západní části hřbitova jsou kamenné náhrobky s vytesanými nápisy, které jsou psané hebrejským písmem, jsou orientované nápisem k západu a jedná se spíše o samostatné náhrobky, vyjímečně sdružené. V severovýchodní části hřbitova jsou novější náhrobky ve tvaru hranolu z poč. 20. století. Nejstarší čitelný náhrobek je z roku 1647 a některé dobře zachované cenné náhrobky jsou renesančního a barokního typu. Na hřbitově je pochován mj. rabín Šimon Kafka z Milčic, předek světoznámého spisovatele Franze Kafky. Svůj poslední odpočinek zde nalezly matka a babička Zdenky Fantlové, autorky válečných vzpomínek „Klid je síla, řek‘ tatínek“.