kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaple byla postavena v době barokní u levého břehu řeky Lomnice poblíž místa, kde řeku překonává Pražská silnice. V současné době je kaple vetknuta do novodobého pletivového plotu ohraničující sousední zahradu u čp. 151. Památková ochrana se vztahuje na kapli včetně pozemku st.parc.č. 322. Drobná barokní čtyřboká stavbička, velmi nízká, s konkávně prolomenou jehlancovou prejzovou stříškou, ve vrcholu rozšířenou ve vyzděný hranol, znovu krytý prejzovou stříškou. Ve vrcholu tepaný křížek. Na rozích pilastry a výrazná odstupňovaná podstřešní římsa. Vstup do kapličky dveřmi zaklenutými velmi nízkým segmentem. Dveře dvoukřídlé, novodobé, pobité palubkami, zavěšené na železných trnech. V bocích kaple po jednom oknu s velmi nízkým segmentovým záklenkem. Okenní výplň tvoří dřevěná mřížka z dřevěných trámečků, kladených vertikálně a horizontálně.