Bakešova vila

Samostatně stojící dvoupodlažní objekt nepravidelného obdélného půdorysu s asymetricky řešeným hlavním průčelí členěným čtyřmi okenními osami. Obdélná dvoudílná okna v první ose sdružena. Ve druhé ose prolomen vstup s vodorovným nadpražím krytý půlkruhovou subtilní markýzou kontrastující s monumentálně působící fasádou. Ke vstupu vede jednoramenné schodiště. Třetí okenní osa v mělkém rizalitu se čtyřmi sdruženými okny v prvním patře a ve druhém patře vytváří záklenky čtyř sdružených oken stlačený oblouk. Rizalit je završen vysokým trojúhleníkovým štítem prolomeným čtyřmi malými sdruženými obdélnými okny, nad nimiž je ve vrcholu ještě jedno okénko. Okna čtvrté osy prolomena v nižší jednopatrové části domu. Všechna okna ve špaletách. Hlavní průčelí provedeno s kamenným obkladem, který se zčásti - pouze v suterénu a v nárožích - uplatňuje též v zadním průčelí. Dům kryje sedlový a valbový typ střechy.