kostel

Zděný, omítaný, orientovaný kostel na křížovém půdorysu. Loď obdélná, k podélným stěnám kolmo připojeny pravoúhlé kaple s oratořemi v patře. Na V straně navazuje na loď užší presbytář s trojbokým závěrem. Po J boku presbytáře věž o čtvercové základně, přízemí slouží jako sakristie. Před Z průčelím lodi obdélná předsíň. K Z stěnám kaplí přiléhají pravoúhlé schodišťové přístavky. Fasády jsou členěné předsazeným omítaným soklem, jednoduše profilovanou římsou a lisénami. Okna jsou ve dvou výškových úrovních; spodní mají půlkruhový nebo půlelipsový tvar, horní jsou obdélná, segmentově zaklenutá nebo oválná. Většina oken má lištovou šambránu s uchy a střapci. Loď je kryta sedlovou střechou s bobrovkami. Západní průčelí je ukončeno trojúhelníkovým štítem s oplechovanými volutovými křídly, odděleným římsou krytou taškami. Čelo štítu je po stranách ústřední konchy členěno pilastry, nesoucími trojúhelný tympanon s křížkem ve vrcholu, krytý bobrovkami. V nice, lemované šambránou, je osazena socha sv. Josefa. Štít flankován dvěma sochami andělů. Presbytář je krytý nižší sedlovou střechou s valbami nad závěrem; krytina bobrovky. Věž je zastřešena cibulovou bání s osmibokou lucernou s obloukovými okny. Nad lucernou cibulová stříška s hrotnicí, s pláštěm z pozinkovaného plechu. Na J straně obdélný portál se segmentově ukončeným nadsvětlíkem a lištovým ostěním s uchy. 1. patro bez oken, ve 2. a 3. patře na J a V straně převýšená obdélná okénka se šambránou; 4. patro má na každé straně čtvercový plechový ciferník, pod ním plastická dekorace se střapci a čabrakou a nad ním římsa na konzolkách. Jižní boční kaple s oratoří je zastřešena sedlovou střechou s valbou; krytina bobrovky. Při zaoblených nárožích pilastry s toskánskými hlavicemi, jeden i uprostřed J stěny. V J stěně dále pravoúhlý portál s pískovcovým lištovým ostěním a uchy. Severní boční kaple s oratoří je řešena shodně jako jižní kaple; ve východní stěně dvě mělké vpadliny slepých oken. Předsíň je zastřešena sedlovou střechou krytou bobrovkami. Štít má lehce projmutá ramena doplněná dole ozdobami (koule); v horní části nástavec zakrytý taškami. V ploše pilastry a lisénové rámce, ve vrcholu kamenný křížek. Na Z straně široký vstup s půlkruhovým záklenkem; nad portálem kamenný erb. Schodišťový přístavek u J kaple je zakryt pultovou střechou krytou bobrovkami. Západní štít přetažený nad krytinu, na J straně pravoúhlý vchod. Schodišťový přístavek u S kaple je proveden shodně.