stáje se sýpkou

Na obdélném půdorysu, patrový, střecha sedlová s prejzy, ve střeše pultové vikýřky. Sokl není, korunní římsa zděná z vyžlabených cihelných tvarovek. Omítky hladké a bez členění, na dvorní straně fragmenty psaníčkového sgrafita. Zdivo smíšené z lomového kamene, žuly a zlomků cihel a krytiny. Východní štít zděný z lomového kamene a cihel, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou, pouze zbytky hrubé omítky, v ose malý nepravidelný otvor. Jižní fasáda – v přízemí pravidelně rozmístěná 3 na výšku obdélná okna s trámkovým rámem. V levé polovině zaslepený otvor na výšku obdélný s cihelným segmentovým záklenkem. Východní fasáda – v přízemí jedno ležatě obdélné okno se zděným ostěním. Severní fasáda – v levé části do přízemí obdélný vstup s hlubokým zděným ostěním. Přízemí osvětleno dvěma čtvercovými okny, ostění lemovaná cihlami. Jeden vstup do přízemí ještě v místě předloženého schodiště. V patře 3 skoro čtvercová okénka s cihelným ostěním, předsazená širší špaleta sklenutá segmentem. Předložené schodiště – stříška zřícená, omítky hladké. Pod lícní vrstvou je patrné psaníčkové sgrafito. Na koruně schodišťové zdi vyzdvižený při západním okraji štítek s lehce prohnutými rameny a středovým pilířkem, v patě štítu římska a pod úzké obdélné okénko. Schodiště má přímé rameno a cihelné stupně.