silniční most č. 135-005

Stav 2018: Rozšířená mostovka a plné parapetní zídky značně zhoršily celkový umělecký dojem. Popis 2007: Kamenný jednoobloukový most je kolmý a bez křídel. Délka mostu je 29.65 m, šířka 5.11 m, výška 6.45 m a délka přemostění je 15.00 metrů. Most je vystavěn z režného lomového zdiva. Oblouk klenby je segmentový o rozponu 15.00 metrů, opřený o velký, čistě opracovaný patní kamen šířky 96 cm a výšky 88 cm. čela klenby jsou obložena 25 kusy čistě opracovaných pravidelných žulových klenáků výšky 100 cm, hloubky střídavě 67 a 101 cm, s hrubě pemrlovaným povrchem. Vrcholnice je vodorovná, cca 5.00 metrů ode dna koryta a 1.15 metru pod současnou úrovní komunikace. Na líci klenby jsou viditelné stopy po průsaku vody, která zanechala na povrchu kamene vápencový povlak. Čela mostu jsou nízká,zdivo je spárované betonem s přiznanými spárami. Most vrcholí korunou z opracovaných kamenných desek tloušťky 15 cm, nestejných délek a s přesahem před líc zdiva o 5 cm. Koruna je přerušována kamennými konzolami výšky 39 cm, šířky 50 cm a vyložené o 20 cm. Osová rozteč mezi deskami dosahuje 200 cm. Na každé straně mostu je uloženo 20 kamenných konzol. V koruně mostu je osazeno zábradlí výšky 97 cm z ocelových L profilů. Dno vodoteče pod mostem je neupravené, kamenopísčité. Podél levého břehu při JVV opěře vede prašná cesta. Komunikace na mostě je opatřena živičným povrchem zvýšeným nad úroveň koruny o 9 – 12 cm, se spádem k severovýchodu. Mimo těleso mostu při kraji vozovky jsou osazeny kamenné patníky o rozměrech 29x28 cm, výšky cca 97 cm, s jehlancovým vrcholem.