zdvojená brána západní

Vnější brána prolomena v přímém úseku zdi, která je na jihu přisazena k průčelí obytné budovy, po celé délce zdi šikmá koruna zakrytá prejzy, v horní části tloušťka zdi z vnitřní strany redukovaná ústupkem chráněným taškami, omítka břizolitová. Boky ostění portálu zděné omítnuté, neomítnutý stlačený záklenek z cihel, vrata nejsou. Vnitřní brána vsazena do paralelního úseku zdi, v horní partii vnější líc zdi mírně uskočený, koruna zdi spádovaná k severu a zakrytá cihlami. Portál má cca půlkruhový cihelný záklenek, boky ze smíšeného materiálu, plechová vrata. Severní konce obou zdí s branami spojuje opěrná zeď vysoká kolem 2 m, koruna krytá travním drnem, ve zdivu lomový kámen a žula, plenty ze zlomků prejzů, zbytky hrubé omítky.