boží muka sv. Anny

Na svahu u silnice je zapuštěn žulový blok v.50 x š.60 x d.90 cm s okosenými hranami jako základ pro boží muka. Na Bloku jsou vztyčena žulová boží muka čelní stranou k severovýchodu, k silnici. Hranolový sokl s horní otupenou hranou nese hranolový dřík s výrazně okosenými hranami tak, že v průřezu nemá daleko k pravidelnému oktogonu. Z dříku vyrůstá horní hranolová část se spodní okosenou hranou. Na čelní stěně plasticky vystupuje symetrický kolčí štítek v.26 x š.22 cm s reliéfní osmicípou hvězdou. Vrcholová bohatě členěná partie božích muk má po stranách niky se záklenkem záclonového oblouku. Niky patrně určené pro obrázky jsou dnes prázdné a beze stop nátěru. Boční strany vrcholí štítky tvaru oslího hřbetu a z každého vyrůstá latinský křížek. Tyto čtyři křížky se kolmo prorůstají a uprostřed je na nich nasazen hlavní větší latinský kříž. K jihu obrácené nároží vrcholové části je uraženo, patrně pádem nebo při manipulaci. Na terase kolem božích muk prosté železné zábradlí, jehož zelený a červený nátěr zasahuje i na kamenný sokl božích muk.