tvrz

Půdorys tvrze obdélný, stavba o 5 nadzemních podlaží, spodní část východního průčelí zakrývá přístavba. Střecha valbová krytá šindelem s několika pultovými vikýřky. Na západní straně lehce předsazený sokl z lomového kamene, omítku stavba postrádá. Korunní římsa nahrazená mírným přesahem krytiny. Na fasádách pouze sporé zbytky jádrové omítky, zejména ve spodních partiích, lícní hladká vrstva s nátěry zachovaná ojediněle, patrné není žádné členění. Palác v celé výšce vystavěný z lomového kamene, výjimečně patrné zlomky cihel nebo krytiny, nároží svázaná také lomovým kamenem, po výšce v líci stěn zřejmé pracovní spáry. Severní fasáda má v přízemí v ose cihlami zazděný vstup, ostění při líci vytržené, nika má segmentový cihelný záklenek (v pravé části osazena ocelová zárubeň). V přízemí při levém okraji malé nepravidelné okénko po levé straně vstupu ležatě obdélné okénko a po stranách zrušeného osového vstupu osazeny pískovcové stojky (zrušených portálů?), hrana okosená. V 1. patře uprostřed hrotitý portál s pískovcovým ostěním s okosením hran (levá stojka vytržená). Do 1. patra ústí dvě okna, z nichž pravé je štěrbinové s ostěním z lomového kamene. Ve 2. patře osové štěrbinové okénko s okoseným kamenným ostěním, po stranách po jednom velkém na výšku obdélném okně s profilovaným pískovcovým ostěním (levé okno zmenšené dozdívkou). Třetí patro má z osy mírně doprava posunuté velké na výšku obdélné okno s profilovaným pískovcovým ostěním, v levé polovině menší na výšku obdélné okno s hrotitým záklenkem. Ve 4. patře symetricky 2 na výšku obdélná okna s nízkým tupě hrotitým až půleliptickým záklenkem, boky špalety mírně rozevřené a vyskládané z kamene; ze stejného materiálu jsou i záklenky. V západní fasádě jsou na průčelí stopy po odbouraném objektu, který měl 2 nadzemní podlaží a sedlovou střechu, v přízemí snad plackové klenby (podle otisků). Ve 3. patře osové štěrbinové okénko s pískovcovým ostěním. V posledním podlaží jedno stejné okno jako na severu. Jižní fasáda má v přízemí vlevo nově cihlami zaslepený vchod s obloukovým záklenkem. Vpravo do přízemí úzké na výšku obdélné okénko. V 1. patře uprostřed cihlami zazděné na výšku obdélné malé okno. V dalším podlaží při okrajích vstupy s kolmou cihlokamennou nikou, střechovité záklenky cihelné, pod prahem vysazené 2 kamenné konzoly s oblým čelem. Levý vstup zazděný kamenem a konzoly z větší části odsekané. Ve 2. patře mezi vstupy 3 úzká na výšku obdélná okénka s pískovcovým ostěním. Ve 3. patře vlevo částečně zazděné velké na výšku obdélné okno osazené profilovaným pískovcovým ostěním. V posledním podlaží symetricky 2 stejná okna jako na protější straně, levé zazděné smíšeným materiálem. Východní fasáda má ve 3. patře z osy mírně doleva trojici pyramidálně uskupených oken se střechovitým záklenkem, nálevkovité špalety z lomového kamene a záklenky z cihel, nad okny vynášecí segmentový pas z lomového kamene. Vpravo ve stejném podlaží ještě drobné na výšku obdélné okénko s okoseným kamenným ostěním. Ve 4. patře vpravo zazdívka vysokého otvoru se segmentovým kamenným záklenkem.