boží muka U Obrázku

Boží muka stojí při severní straně hlavní silnice z Tábora do Bechyně, u odbočky na nezpevněnou cestu na okraji lesa. Na protější straně silnice je na kraji lesa jeden z několika vstupů do vojenského prostoru bývalého bechyňského letiště. Boží muka jsou tesaná ze žuly, složena ze tří částí – hlavice, dříku a postamentu. Do stříšky hlavice je zasazen odlévaný, plastický tlapatý křížek. Hlavice je v základním tvaru kvádrová, z horní části vybíhá odsazená sedlová stříška, jejíž okraje jsou jednoduše profilovány. Na přední straně je vytesána nehluboká niky, završená segmentem, kolem obvodu opět orámována tesáním. V nice býval nepochybně obrázek na plechu – jeho osud není znám. Spodní část niky je tesána do vyžlabené jemné římsy. Dřík je opracován ve tvaru pozdně gotických sloupků, je osmiboký, nahoře s vytesanými drápky. Dole tato ozdoba chybí, dřík je ukončen dvojnásobně odstupňovaným tesaným prstencem. Celá hmota božích muk spočívá na širokém, na čtverci založeném nízkém hranolu tesaného postamentu, jehož horní plocha je mírně vyspádována.