dům

Dům zaujímá celou parcelu. Jedná se o jednopatrový dům obdélného půdorysu. Dům je situován v mírném svahu, na nároží ulic Husova a Zahradní. Sedlová střecha s hřebenem rovnoběžným s Husovou ulicí je kryta pálenými taškami. Průčelí směřující do Husovy ulice je tříosé, z tého strany vedou do budovy dva vstupy. Původní vstup uprostřed průčelí představují pravoúhlé jednokřídlé dřevěné dveře v dřevěné zárubni. Tento vstup má úzký prosklený nadsvětlík, na ulici před dveřmi je nízký kamenný schod. Druhý vstup je umístěn v pravé části průčelí, byl vytvořen z původního okenního otvoru. Jedná se o dvoukřídlé dřevěné rámové dveře. Jsou umístěny v líci fasády, před dveřmi opět nízký kamenný schod. Okno v přízemí a tři okna v patře jsou dřevěná, šestidílná, umístěná v líci fasády. Průčelí je hladké, ukončené fabionovou římsou. Druhé průčelí se štítem je rovněž hladké, na pravé straně přízemí i patra je prolomeno vždy jedno okno - dřevěné, šestidílné, umístěné v líci fasády. V levé části patra je umístěn balkon s kovovým zábradlím, na který se vchází dřevěnými, částečně prosklenými, dvoukřídlými dveřmi. Ve štítu je prolomeno pět okenních otvorů rozdílné velikosti a rozdílné úrovně umístění. Tyto okenní otvory jsou vyplněny dřevěnými okny umístěnými v líci fasády.