měšťanský dům

Řadový dvoupatrový dům se třemi křídly soustředěnými kolem předního drobného dvorku a do hloubky parcely směřujícím dlouhým dvorním křídlem s pavlačí v 1. patře, na které příčně navazuje zadní budova. Tříosé uliční průčelí horizontálně člení vyložená profilovaná kordonová římsa oddělující přízemí od pater, profilované prapetní římsy okenních otvorů v 1. a 2. patře a vyložená profilovaná korunní římsa. V přízemí se na chází segmentově zaklenutý portál vjezdu a dvojice pravoúhlých okenních otvorů, 1. patřo je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s profilovanými šambránami a vyloženými profilovanými návojovými římsami, pravoúhlé okenní otvory 2. patra jsou opatřeny profilovanými šambránami s ušima. V uličním křídle v přízemí se nachází průjezd zaklenutý valeně se styčnými výsečemi s mírnými hřebínky, vpravo od něj plochostropá prostora. Příčně navazující křídlo má v přízemá valeně zaklenutý průjezd a vstup do valeně zaklenutých sklepů (ve sklepích je dochován zazděný půlkruhově zaklenutý kamenný portálek) a nad ním místnost zaklenutou valeně s výsečemi. Zadní budova při velkém zadním dvoře je v přízemí zaklenuta plackami, z nichž je část spočívá na pasech a hranolových pilířích.