výklenková kaple

Zděná stavba postavená na příčně obdélném půdorysu, orientovaná k východu. Hlavní východní průčelí je vymezeno hladkými nárožními lizenami, vymezujícími mírně zapuštěnou středovou část stěny. Stěna je téměř od paty otevřena vysokým valeným výklenkem obdélného půdorysu, v jeho ose je pak prolomena další plochá valeně ukončená nika pro umístění nejspíše obrazu. Průčelí ukončuje jednoduchá dvojitá římsa nesoucí nepravidelný segmentový štít členěný v ploše hlubokou třikrát odstupněnou vpadlinou. Boční stěny hladké, bez otvorů a členění, ukončené dvojitou podstřešní římsou (horní římsa výrazně vyšší). Zadní stěna kaple přechází do segmentového štítu. Větší část výšky stěny je zesílena mohutným opěrákem vyzděným v celé šíři stěny. Sedlová střecha krytá betonovými esovkami. Kaple vyrůstá z rozšířeného, hladce omítaného soklu vyrovnávajícího nerovnost terenu. Před patou soklu na průčelní stěně je umístěn kamenný stupeň. Původní výzdoba niky nedochována, dle jejího charakteru tvořil její výzdobu nejspíše obraz dnes neznámé podoby. Druhotně umístěn litinový reliéf Truchlící P. Marie pocházející ze hřbitovmího kříže.