dům

Za domem je dvůr, oplocení a dvorní přístavek nejsou předmětem památkové ochrany. Dvoupatrový úzký dům o dvou osách. Přízemí odděleno jednoduchou kordónovou římsou. Vstup v levé ose se stlačeným záklenkem. Okna dvoukřídlá dvojitá šestitabulková. Ve střeše jednoduchý vikýř se zděným štítkem, otvor se stlačeným záklenkem. Zdivo dvorního průčelí v přízemí obsahuje patrně zbytky původní městské hradby. Na ní je postavena pavlač patra s přistavěným předsunutým zděným omítaným záchodem. Díky bočním zdem na hranicích pozemku a malé šířce objektu mají pavlače charakter blížící se lodžiím. V druhém patře pavlač vynášena podélným trámem neseným bočními zdmi, do nějž jsou začepovány dřevěné příčníky pro osazení fošnové podlahy pavlače. Zábradlí v obou patrech jednoduché dřevěné plaňkové. Okna v patrech dvorního průčelí dřevěná dvojitá šestitabulková, vnější křídla osazena v líci fasády, otvíravá vně. Rámy oken zdůrazněny barvou. V prvním patře k záchodu přiléhá další přístavek v šířce pavlače, z něhož vstup na pavlač. V druhém patře dvorní průčelí ťříosé, uprostřed jednokřídlé z poloviny prosklené dřevěné dveře, po stranách šestitabulková okna.