židovský dům

Drobný židovský domek čp. 86 v řadové přízemní zástavbě se nachází v JZ části obce Čichtice v židovské lokalitě Dolní Židovna u Zlatého potoka. Domek je součástí souboru památkově chráněných židovských domů. Památková ochrana se vztahuje na domek s pozemkem. Dům v řadové zástavebě je přízemní s nově vestavěným podkrovím. Dům obdélného půdorysu je zastřešen sedlovou střechou, která je kryta novou betonovou krytinou. V obou střešních rovinách jsou nově vloženy střešní okna. Fasády hladké, bez profilací, prolomeny otvory. Východní fasáda je ukončena profilovanou korunní římsou. Dvorní fasáda má malý přesah střechy, tvořící úzké zápraží. Na severní straně pozemku stojí zděná stavba s pultovou střechou - garáž, která je propojena s přístavbou domu čp. 85. Garáž není památkově chráněná, jedná se o nový prvek.