Žižkův most

Žižkův most je situován v bezprostřední blízkosti Březového potoka volně mimo pěšinu u skupiny lip pod Katovickou horou poblíže chráněného krajinného území Katovická hora s bývalým slovanským hradištěm. Původně přemosťoval Březový potok, jehož tok byl ve 20. letech 20. století uměle odkloněn asi o 40 m dále směrem k úpatí Kněží hory a přes nějž nyní v pěšině vede železobetonový můstek se zábradlím. Jedná se o jednoobloukový most z neomítnutého lomového kamene, kolmý, bez křídel. Segmentová klenba má dimenzi tvořenou z úzkého plochého kamene s vložením drobných kamenných úlomků, ve vrcholu severní strany osazen větší neopracovaný klenák. K patám se dimenze klenby rozšiřuje va východní straně na 1,20 m, na západní straně až na 1,75 m. Čela most jsou vyzděna z různě velkého kamene, na východní straně těleso mostu rozšířeno. Terén pod mostem neupravený, hliněný, částečně zatravněný. Povrch mostu, původní cesta, kopíruje dochovanou hmotu mostu, je zatravněný. Most mohl souviset s přítomností obchodní stezky ze Strakonic přes Katovickou horu do Horažďovic.