návesní kaple Navštívení Panny Marie

Návesní kaple se nachází na severní části návsi. Stojí na lehce obdélném půdoryse, přičemž vchod je v kratší (jižní) straně. Sedlová střecha krytá pálenými bobrovkami kladenými na korunu je nad vstupem ukončena volutovým dvoudílným štítem s čučky po stranách římsy, jež dělí štít. Uprostřed dolní části štítu je drobná nika zaklenutá konchou, pod nikou je profilovaná římsička s čabrakou. Nad severním koncem střechy se zdvihá zděná zvonička s jehlancovou stříškou krytou taktéž bobrovkami. Pod střechou i oběma štíty probíhá jemně profilovaná římsa, nároží kapličky jsou projmuty a zdůrazněny pilastry. Z nevysokého soklu vybíhá pasparta kolem dveřního otvoru zaklenutého odskočeným obloukem. Na vnitřní straně výplně jsou tyto tři nápisy: „LETA PANĚ MDCCCLXII“ (1862) „Tato kaple jest (…)1822“ „OBNOVENO ROKU 1901“ Nad vstupem je ve štuku provedena korunka s křížkem.