zřícenina hradu

Dvojdílná dispozice na protáhlém vrchu. Přístupová cesta byla před vstupem do předhradí chráněna okrouhlou věží ve vnějším ohrazení, z druhé strany velkou polygonální baštou v čele předhradí. Předhradí i hrad obíhá val a příkop, dochovaný nejlépe na SV straně. Po obvodu rozlehlého a rovného předhradí stávaly hospodářské budovy, z nichž je dochována zejména část stavení v J cípu předhradí za bránou a při V straně předhradí. Vlastní hrad byl od předhradí oddělen příkopem, přes který vedl u jeho Z okraje most, po němž se v příkopu dochoval pilíř vytesaný ze skály. Ve vlastním hradu zůstalo torzo nároží vstupního objektu, na opačném konci okrouhlý bergfrit, k němuž přiléhal podsklepený palác, z něhož dosud stojí torzo JZ stěny. Blízko se nachází i valeně zaklenutý sklep s obdélným vstupem a torza dalšího zděného objektu blíže k SV straně hradu. Za příkopem mezi předhradím a hradem zbytky čelní hradní hradby. Ostatní zástavba podél obvodu hradu dochována jen v terénních reliktech. Předhradí zatravněno, po obvodu a v ruinách křoviny a stromy, křovinami a sromy porostlý i prostor vlastního hradu a svahy kopce. Při cestě ve spodní části kopce relikty dvora.