městský dům

Dvoupatrový řadový zděný dům na úzké hloubkové parcele s trojosým průčelím, krytý podélnou sedlovou střechou s taškami. Uliční průčelí renesančního původu s dochovaným edikulovým vstupním portálem po pravé straně přízemí, datovaným v archivoltě letopočtem 1608 (portál polokruhem zaklenutý, s pásovými výplněmi v plochém ostění, přerušenými na pilířích plastickými růžicemi v kruzích, římsovými hlavicemi pilířů a ve vrcholu archivolty drobnou rolverkovou kartuší, kolem ní vytesáno datum 1608, cvikly zdobeny reliéfními bustami, celek kryje mocné kladí s vypouklým, rozvilinou zdobeným vlysem a profilovanou římsou). V levé části přízemí prostý polokruhový vstup v plochém ostění s novými dřevěnými dveřními křídly. Přízemí odděluje od 1. patra profilovaný kordon, navazující na hlavní římsu renesančního portálu. Plocha přízemí i obou pater kryta sgrafitem s motivem diamantového řezu. Okna obou pater v kamenných profilovaných ostěních s podokenními římsami. Korunní římsa profilovaná. Ve střeše trojice novodobých vikýřů. Za domem malý čtvercový dvůr, v jeho zadní části jednopatrové zděné stavení, spojené s domem pavlačí na krakorcích a přístupné ze dvora zvláštním otevřeným schodištěm.