dům

Objekt je jednopatrový s druhým půdním patrem, s dodatečně proraženým malým světlíkem na západní straně. Řadový dům téměř čtvercového půdorysu je částečně podsklepen, zastřešen je sedlovou a pultovou střechou (na sebe kolmými). Přední sedlová střecha je hřebenem rovnoběžná s ulicí. Střecha je kryta pálenou bobrovkovou krytinou. Rovina střechy je směrem do zástavby okolních domů prolomena několika střešními okny (situace při dokumentaci nebyla zcela zřejmá - z této strany nebylo možno objekt vyfotografovat). Uliční průčelí je pětiosé, na první patro navazuje novější druhé půdní patro. Přízemí je prolomena dvěma dveřními otvory. Na pravé straně je půlkruhově zaklenutý vstup. Vstup je umístěn na nízkém kamenném schodu, po stranách jsou patní kameny. Otvor vyplňují dvoukřídlé, z větší části prosklené dveře v dřevěném rámu. Vstupní otvor je kryt dřevěnými dvoukřídlými dveřnicemi uchycenými na trnech na líci fasády. Druhý vstup je umístěn nalevo od středové osy průčelí. Tento vstup je užší, než prvě jmenovaný, je ukončen stlačeným segmentovým obloukem. Tento vstup vyplňují jednokřídlé prosklené dveře v dřevěném rámu, vstup kryjí dřevěné dvoukřídlé dveřnice uchycené na trnech na líci fasády. Přízemí je dále prolomeno třemi okny - jedním mezi dveřmi (ve vyšší úrovni), dvěma při levé straně. Okna jsou dvoukřídlá, šestitabulková, umístěná ve špaletě. Patro prolamuje pět oken nesouměrně rozmístěných, opět se jedná o dvoukřídlá, šestitabulková okna ve špaletě. V úrovni půdního patra se nachází čtyři menší okna, která jsou ukončena stlačeným segmentovým obloukem. V horní části těchto oken prochází po celé šířce průčelí oplechovaná římsa. Uliční průčelí je bez štukových prvků, pouze kordonová římsa mezi přízemím a patrem a orámování okenních otvorů v patře jsou barevně zvýrazněny v omítce. Výzdoba kolem oken představuje podokenní římsu a trojúhelníkový fronton.