hospodářský trakt I.

Obdélný půdorys s delší stranou ve směru V-Z; na východě objekt přisazený k průjezdu u zámku. Bývalá sýpka – sedlová střecha s drážkovými taškami a bobrovkami; na severu dva vstupní vikýře s pultovou stříškou. Omítky štukové bez členění. Zdivo lomové, místy cihly. Štíty vyzděné z cihel; ramena zakrytá cihlami; ve vrcholu západního štítu obelisk; obdélné okénko. V dvorní fasádě se jeví 5 obdélných vstupů (3 asi ústí do přízemí) a 4 ležatě obdélná okna (z toho jedno v přízemí). V jižní fasádě pravidelně rozmístěno 7 ležatě obdélných okének v přízemí i patře; ostění omítnutá. Bývalé chlévy – střecha sedlová s polovalbou na západě; bobrovky; několik vylezáků. Na jižní straně mírně předsazený sokl. Cihelná korunní římsa s jednoduchým maltovým profilem. Štukové omítky fasád postrádají členění. Stěny z lomového kamene a méně cihel. Západní lichoběžný štít z cihel a hladce omítnutý. Uprostřed dvorní stěny obdélný vstup se zděným ostěním; vložený do větší mělké vpadliny se segmentovým záklenkem. Od severu interiéry osvětlené šesti na výšku obdélnými okny s cihelným ostěním; okolo tří oken zleva větší vpadlina se segmentovým ukončením. V jižní stěně symetricky 6 stejných oken; navíc parapetní římsa; uprostřed pak sdružené podvojné okno s půlkruhovým záklenkem (v horní části narušené mladším oknem). V západním průčelí obdélný vstup s omítnutým ostěním.