hospodářský trakt III.

Objekt s jedním nadzemním podlažím; v jižní části pak se 2 podlažími; v jižní části dispozice přízemí zvětšená pravoúhlým výstupkem na východní straně; k severnímu průčelí přiléhá užší obdélný přístavek s jedním podlažím. Sedlová střecha s bobrovkami; na západě vstupní vikýř s pultovou stříškou; cihelný komín. Na jižní straně předsazený a omítnutý sokl. Omítky stěn hladké, bez členění; pouze na jižní části východní fasády (výstupku) provedena pásová rustika. Ve zdivu převažuje lomový kámen; místy cihly. Trojúhelný jižní štít má v ploše 3 termální okénka. V přízemí jsou pak 4 na výšku obdélná okna, krajní okna zazděná; v patře 3 ležatě obdélná okénka. Severní fasáda opatřena v levé části širokým obdélným vjezdem. Štít vystavěn z cihel, uprostřed půdorysně uskočený; omítka hladká s pásem pod rameny; na výšku obdélné okénko. Západní fasáda má v úrovni přízemí 6 obdélných vstupů; někde trámková nebo ocelové zárubeň. Dále ještě 4 velké vjezdy s vodorovným nadpražím. V přízemí v levé polovině 2 na výšku obdélná okna. Do 1. patra ústí 2 tvarově stejná okna; špaleta zešikmená omítnutá. Východní fasáda má po délce v přízemí 9 pravoúhlých oken nestejných rozměrů. V patře 2 malá ležatě obdélná okénka s trámkovým rámem. Ve stěně ještě několik zazděných otvorů. Přístavek na S má sedlovou střechu s bobrovkami, volské okno a cihelný neomítnutý komín. Omítky fasád štukové, bez členění. Ve zdivu lomový kámen a místy zlomky cihel. Cihlokamenné štíty mají volutová křídla a ve vrcholu segmentově zvednutou římsu s vodorovnými náběhy; ramena krytá cihlami. V západní stěně pravoúhlý vstup s trámkovou zárubní a 3 obdélná okna s cihelným ostěním. V severní stěně iluzivní obdélné okno naznačené profilovanou šambránou.