obytné stavení čp. 1 a 65

Objekt na obdélném půdorysu v S-J směru se 2 podlažími. Přízemí má charakter polosuterénu, při střední části východní fasády malý obdélný přístavek se schodištěm do patra. Zastřešena vysokou sedlovou střechou, jako krytina užity prejzy, bobrovky a vlnitý eternit (režné cihelné komíny, v jihozápadní části střechy 3 pultové vikýřky). Sokl značí odlišný nátěr nebo pás hrubé omítky. Podélná průčelí končí zděnou římsou s nevýrazným fabionem. Omítky fasád jsou štukové, v severní části břízolit, na dvorní fasádě zachované fragmenty psaníčkového sgrafita. Ve zdivu vidět lomový kámen, žulu a místy cihly a jejich zlomky. Trojúhelný severní štít zděný s omítkou břizolitovou se 2 ležatě obdélnými okénky. Protější štít řešený stejně, omítka štuková, ve spodní části asymetricky ležatě obdélný otvor s nepravidelně zarovnaným ostěním. Západní fasáda – do přízemí v nepravidelných rozestupech 6 cca čtvercových oken, v patře 10 na výšku obdélných oken, u třech oken od jihu patrné žulové ostění s okosenou hranou s vysazenou parapetní římsou (také první 4 okna od severu mají parapetní římsu a okosené ostění omítnuté břízolitem). Jižní fasáda – do přízemí ústí 2 nízká okna s cihelným ostěním. V patře zhruba uprostřed vstup s kolmou špaletou se segmentovým záklenkem, trámková zárubeň. Vpravo do patra na výšku obdélné okno s okoseným žulovým ostěním s mříží s ostny. Východní fasáda – v přízemí odleva pravoúhlý portálek s kamenným ostěním, široký vjezd s cihelným ostěním a vodorovným nadpražím, obdélný portálek s kamenným okoseným ostěním, na výšku obdélné okno s omítnutým ostěním, vstup s deštěnou zárubní a na výšku obdélné okno se zděným ostěním. V patře v levé části obdélný vstup s tesařskou zárubní. Do patra ústí 7 na výšku obdélných oken s omítnutým ostěním a parapetní římsou. V levé polovině fasády a nevysoko pod korunou vysazená vodorovná kamenná římska podložená krakorci. Přístavek se schodištěm u východní fasády kryt pultovou stříškou s eternitem a vlnitým plechem. Omítky fasád hladké a nečleněné.