stodola

Půdorys obdélný s delší stranou ve směru S-J. Sedlová střecha s bobrovkami, vikýře ve tvaru volského oka. Sokl není, korunní římsa zděná z cihel, čelo má jednoduše podseknuté. Omítky fasád mají hrubší hlazený povrch, žádné členění. Na západní a jižní stěně zachované psaníčkové sgrafito. Zdivo stěn z lomové žuly a kamene. Podél západní fasády 4 opěrné pilíře s šikmým čelem, zdivo mají hladce omítnuté. Jižní štít zděný trojúhelný, v patě zalícovaný se stěnou a nahoře ukončený pod střešními plochami, ze stěny přechází sgrafitová omítka. Severní štít řešený podobně, ve zdivu převažují cihly nad kamenem, omítka hladká, asymetricky umístěný vstupní otvor s pravoúhlou trámkovou zárubní. Východní fasáda – v levé části a cca v polovině široký vjezd s trámovým překladem, ostění cihlokamenné. Vpravo široký zazděný vjezd se stlačeným záklenkem z lomového kamene, bez oken. Jižní fasáda – bez otvorů, stíny sgrafitové výzdoby - psaníček. Severní fasáda – 2 zhruba čtvercová okna s cihelným ostěním. Západní fasáda – po délce 3 půlkruhově ukončené vjezdy, ostění cihelné, předsazená širší nika má segmentový záklenek, pravý vjezd předělený novodobě na okno. Vlevo ještě obdélný vstup s trámkovou zárubní. Okna nejsou.