objekt u brány

Stavba má zhruba čtvercový půdorys s pravoúhlým výstupkem na jižní straně, jedno nadzemní podlaží. Pultová střecha skloněná k jihu, tašky bobrovky. Sokl není, místo římsy přetažené krokve. Omítky fasád hrubé a bez členění, místy patrná starší hladká vrstva omítky s nátěry. Ve zdivu lomový kámen, cihly a zlomky prejzů. Zděný západní štít má čelo zalícované se stěnou a nahoře ukončené pod krytinou, omítka hrubá, úzký obdélný větrací otvor vložený do zazdívky většího otvoru se segmentovým záklenkem. V levé části jižní stěny vstup s obdélnou trámkovou zárubní, předsazená nika částečně zřícená, boky má lemované cihlami, nad vstupem patrné obloukové cihelné pasy. V pravé polovině téhož průčelí ještě jeden vchod, cihelné ostění a záklenek segmentový, obdélná trámová zárubeň. Okna nejsou.