socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepom. se nachází uprostřed obce Slavkovice, podél komunikace a u ohradní zdi domu čp. 1. Socha světce stojí na betonovém podstavci z roku 1936, který není předmětem památkové ochrany. Socha je pohledově velmi exponovaná a tvoří významný architektonický a urbanistický prvek v obci. Památková ochrana se vztahuje na sochu bez pozemku. Na hranolovém betonovém podstavci stojí socha sv. Jana Nepom. v tradičním zobrazení. Socha zobrazuje stojícího světce, v mírně esovitém prohnutí, s nakročenou levou nohou, jejíž obrys vystupuje z oděvu. Socha vystupuje z členitých oblaků, které jsou dramaticky pojaty u jeho pravé nohy a dosahují do výšky pasu světce. Tělo zahaleno do obvyklého kanovnického obleku, zřaseného hlubokými záhyby, hlavně na rochetě. Pravá ruka ohnuta v lokti a spočívá na prsou světce. Levá ruka přidržuje krucifix, jehož spodní část se opírá o světcovo levý trup. Hlava světce pokryta biretem, obrácena k levému rameni a hledící na krucifix. V hlavě světce je zasazena kovová svatozář s pěti hvězdičkami. Záda plastická, členěna mělkými záhyby. Betonový podstavec pod sochou světce z roku 1936