kostel

Podélné orientované jednolodí s poměrně dlouhou obdélnou lodí, s hranolovou třípatrovou věží v ose západního průčelí a užším polygonálním presbytářem, k němuž na severu přiléhá obdélná sakristie. Přízemí věže slouží jako předsíň, z 1. patra věže je dostupná kruchta. K jižní zdi věže přisazený v půdorysu půlkruhový schodišťový přístavek do 1. a 2. patra. Střechy valbové, kryté eternitovými šablonami, na schodišťovém přístavku břidlice, na věži zvonovitá báň s osmibokou lucernou, pobitá plechem. Na severní straně lodi, v nárožích lodi a na věži zčásti užito žulových kvádrů, jinak zdivo převážně lomový kámen s použitím cihel. Průčelí jsou hladká, s mírně předsazeným soklem a fabionovou korunní římsou, okna lodi poměrně široká, zakončená lomeným obloukem, na severní straně lodi jedno a na jižní straně lodi 3 zazděná obdélná okna se segmentovým záklenkem. Při východním konci jižní stěny lodi nízko nad terénem zrušené okénko s půlkruhovým záklenkem v nálevkovité špaletě. Portál v ose severního průčelí lodi obdélný s obvodovou lištou, dveře dřevěné rámové dvoukřídlové dveře mají v ploše diagonálně skládané lišty. Presbytář člení opěrné odstupněné pilíře a 4 vysoká okna s hrotitým záklenkem a původními kružbami. Věž člení ve dvou úrovních, oddělených kordonovou římsou, lisénové rámy a profilovaná korunní římsa, nad středem západní stěny obloukem zvednutá. Hlavní vstup na západní straně věže obdélným portálem se soklíky a vnější lištou s uchy, dveře dvoukřídlové svlakové s úhlopříčně kladenými prkny (asi 1. polovina 18. století). Okna jsou v přízemí věže lomená, v patře s půlkruhovými záklenky v šambráně s vrcholovým klenákem (Z a J okno zmenšené cihelnou zazdívkou na oválné). Na západní straně sakristie obdélný žulový portálek s uchy a kapkami, dveře dřevěné svlakové se šikmo skládanou prkennou výplň (možná barokní), na severní straně sakristie obdélné okno s dřevěným dvojitým rámem s dělenými křídly, na východě oválné okénko s lištovou šambránou. Prostor schodišťového přístavku osvětlují dvě na výšku oválná okénka, lemovaná lištovou šambránou.