venkovská usedlost

1) obytné stavení 2) chlévy Samostatně stojící stavení na obdélném půdorysu s obytným stavením a hospodářskou částí v jedné podélné ose. Chalupa podélnou osou vestavěná do mírného svahu a orientovaná ve směru JZ -SV. Obytné stavení (ve východní části dispozice) zčásti sroubené z otesaných trámů a zčásti vyzděné z lomového omítaného zdiva. Chlévy přiléhající v podélné ose k obytnému stavení omítané vyzděné z lomového kamene. Střecha sedlová, nad obytným stavením polovalbová se zvoničkou ve vrcholu valby. Nad chlévy střecha rovněž mírně zvýšena nad úroveň střechy obytného stavení, pokrytá eternitovými šablonami. Původní hospodářské stavby zbořeny, stávající doprovodné stavby jsou novodobé. Západně od nároží chlévů ve svahu samostatně stojící objekt z lomového neomítaného kamene. Střecha sedlová pokrytá lepenkou, v pultu střechy úly. Jihovýchodně od stavení zděná stodůlka-garáž na obdélném půdorysu, se sedlovou střechou pokrytou lepenkou. V minulosti náležela do areálu usedlosti také roubená stodola a pec, které ale byly zbořeny.