kamenný kříž

Uprostřed trojúhelného náměstí v nově vytvořeném ohrazení stojí vyvýšený kamenný kříž. Ohrazení je tvořeno nízkou parapetní zídkou vyzděnou žulovou dlažbou, v níž je oblázky vysypaný prostor, z něhož čnějí čtyři v rozích umístěné sloupky vzájemně spojené ozdobným řetězem. Vlastní kříž je umístěn na čtyřikrát odstupněné podestě. Podstavec je tvořen nízkým soklem s vyžlabenými rohy přecházející v oblounovou římsu s vysokým hranolovým středem s nízkými volutovými křídly, který je zakončený vyloženou profilovanou římsou. Z podstavce vyrůstá vlastní latinský kříž, jehož spodní břevno se postupně zužuje, poté je přerušeno římsou s výžlabkem, na kterou dosedá horní část kříže s jetelově zakončenými břevny a kubickou patkou s píšťalami. Pozlacený Ukřižovaný je pojat v obvyklé ikonografické podobě, s hlavou nakloněnou k levému rameni. Nad Kristem je umístěna nápisová deska INRI.