mohylové pohřebiště

Lokalita se nachází v nadmořské výšce 470 m na mírném Z svahu pod Kamenným vrchem (kóta 500 m), řeka Lužnice je vzdálena asi 2 km Z směrem. Pohřebiště bylo tvořeno blíže neurčeným počtem mohyl, které jsou v současnosti již zcela zničeny. Zachována zůstala pouze jedna velká neporušená mohyla o průměru 25 m a výšce 1 m ležící cca 100 m J od středu zaniklého pohřebiště. Na místě zničených mohyl se částečně nachází paseka osázená malými borovicemi, v SV rohu paseky stojí vysílač GSM. Velká neporušená mohyla se nachází v lese 50 m S od silnice. Archeologické výzkumy a nálezy Okolnosti zániku mohyl nejsou známy. Z pohřebiště pocházejí nálezy uložené v táborském muzeu, které patří do střední doby bronzové. Uložení nálezů Husitské muzeum v Táboře (i.č. A 156, 158-163)