venkovský dům

Chalupa obdélného půdorysu s delší osou probíhající ve směru cca JZ-SV; jedno nadzemní podlaží; pod JZ částí dispozice polosuterén. Sedlová střecha ukončená na JZ polovalbou; krytina z eternitových (?) šablon; 2 komíny z režného cihelného zdiva; poklop. Vzhledem ke svahu provedena do úrovně podlahy přízemí podezdívka opatřená vesměs hladkou omítkou (na části SZ strany obložená prkny); na SV podezdívka neomítnutá z lomového kamene. Korunní římsa na podélných průčelích má pravoúhlý profil a obložená úzkými prkny; před čelo římsy ještě přetažené střešní plochy. Stěny v rozsahu přízemí opatřené různým obkladem – na JV a JZ šindel, na SV vodorovně kladená úzká prkna a na zbývající straně eternitové šablony (levá část) a svisle kladená prkna. Lichoběžný JZ štít má čelo předsazené líci stěny a nahoře ukončené pod krytinou; plášť z vodorovně kladených úzkých prken; v ploše 2 na výšku obdélná okna; spodní plocha předsazení štítu bedněná prkny; vystupují nosné trámy (nárožní vyšší a na čele profilované). Protější štít trojúhelný, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou; obklad řešený stejně; 2 na výšku obdélná okna. JZ fasáda – do polosuterénu na výšku obdélné okénko s omítnutým ostěním. V přízemí 3 lehce na výšku obdélná okna. JV fasáda – v levé a pravé polovině do přízemí 2 skoro čtvercová okna. SV fasáda – v pravé polovině jedno na výšku obdélné okno. SZ fasáda – ve střední partii jedno zhruba čtvercové okno. Předsíňka – krytá pultovou stříškou skloněnou k JV; asi plech. Stěny v celém rozsahu obložené svisle kladenými prkny; spáry zakryté lištami. Stejně řešený i obklad trojúhelných štítků. Na JZ obdélný vstup a na zbývajících stranách po jednom pravoúhlém okénku. Před vstupem kamenné schodiště s dřevěným zábradlím.