sousoší Nejsvětější Trojice

Sloup Nejsvětější Trojice je situován v mírně svažitém terénu. Převýšení vyrovnává stupňovitá kamenná podesta, ohrazená kamennou zídkou, jejíž parapet je dekorován prolamovanými florálními motivy s volutami. Čtyřboký profilovaný sokl s volutovými křídly, nahoře ukončený vyloženou profilovanou římsou, nese vysoký oblačný sloup s okřídlenými andílčími hlavičkami. Na vrcholu sloupu je osazeno ústřední sousoší Nejsvětější Trojice v obvyklé ikonografii. Postava Ježíše Krista vlevo, postava Boha Otce vpravo, mezi nimi holubice Ducha Svatého, upevněná v centru mohutné kovové paprsčité glorioly. U paty sloupu je umístěna stojící figura Panny Marie Immaculaty. Mariina postava je esovitě komponovaná, její sepjaté ruce jsou vysunuty do strany pro vyvážení kompozice a lepší viditelnost tváře. Po stranách klečí na oblačných podstavách protějškové figury andílků. Andílek vlevo má ruce sepjaty v gestu modlitby, andílek vpravo obě ruce tikne k hrudi.