měšťanský dům

Nárožní jednopatrový dům s pozdně barokní mansardovou střechou uzavírající průhled z Pekařské ulice. Jižní užší fasáda má v přízemí vstup a dvě okenní osy, v patře tři. Východní fasáda má v přízemí i v patře po čtyřech oknech a dalších dvou oknech slepých. Všechna okna jsou rámována šambránami a podokenními římsami. Přízemí nad soklem je opatřeno pásovou rustikou. Vchod do domu z kratší strany klasicistními dveřmi s drobnými oválnými motivy. Portál jednoduchý, ostění kamenné, záklenek stlačený, cihelný oblouk omítnutý. Levou polovinu přízemí domu zaujímá široký průjezd vedoucí do dvorku. Průjezd a všechny ostatní místnosti v přízemí i v patře plochostropé, avšak místnosti patra ještě zdobené jednoduchými štukovými rámci. Bývalá černá kuchyně je zaklenuta valeně. Do sklepa sestupujeme z průjezdu padacími dveřmi. Sklep při uličce kolmý k průčelí domu je zaklenut omítnutou valenou klenbou. Dům půdorysného tvaru U uzavírá malý dvorek.