měšťanský dům

Nárožní dvoupatrový městský dům umístěný na lichoběžníkové parcele, sestávající ze dvou křídel, orientovaných do Zelného trhu a do ulice Peroutkovy. Průčelí obrácené do Zelného trhu je tříosé, průčelí do Peroutkovy čtyřosé. Kordonová římsa odděluje přízemí a první patro. Okenní otvory jsou pravoúhlé, v 1. patře okna dosedají na průběžnou parapetní římsu a jsou rámována šambránou a přímou návojovou římsou na konzolách s vegetabilním rozvilinovým dekorem ve vlysu. Okna ve 2. patře jsou opatřena mělce profilovanými šambránami, přímými návojovými a parapetními římsami. Nad okny 2. patra průčelí horizontálně člení původní korunní římsa, nad níž se v současnosti nachází novodobá nástavba 3. patra. Střechy jsou sedlové. Fasáda je opatřena hladkou omítkou ve světle okrovém tónu. V levé krajní ose v přízemí umístěn původní pravoúhlý vstup zdůrazněný kamenným pravoúhlým portálem, za ním se nachází chodba zaklenutá sledem křížových kleneb. Z ulice Peroutkovy je v levé krajní ose v přízemí umístěn sekundární novodobý vstup. Interiéry jsou vesměs barokní z doby přestavby v letech 1752–1753. Dům má dochovány hodnotné historické sklepy.