mohylové pohřebiště

Nevelké mohylové pohřebiště sestávající ze tří mohyl se nachází na východním svahu nad údolím Vltavy. Nadmořská výška lokality je 390 metrů, vzdálenost ke korytu řeky činí 340. Náspy dvojice lépe zachovaných mohyl na sebe v podstatě navazují, třetí mohyla je pak situována ve vzdálenosti cca 40m po svahu dolů západním směrem. Dvojice lépe zachovaných mohyl se nachází v hustém porostu, třetí, méně zřetelná nejistá mohyla ve vzdálenosti 40 metrů od nich ve vzrostlém smrkovém lese. Mezi dvojicí větších mohyl prochází lesní cesta a na jejich povrchu jsou viditelné kameny z pláště. Mohyla č. 1 je zachována ve výšce 50 cm, její průměr dosahuje 10 m. Tato mohyla je narušena vrcholovým vkopem. Mohyla č. 2 má průměr 11m a výšku cca 40cm a její plášť je na boku poškozen procházející lesní cestou. Třetí mohyla se nachází západně, po svahu dolů, od této dvojice. Její obrys je nezřetelný, dosahuje výšky pouhých 20 cm, a průměru cca 6m. Pozůstatky čtvrté mohyly, zmiňované v literatuře nebyly dohledány. Archeologické výzkumy a nálezy: O autorech výkopů a osudu případných nálezů není nic známo.