činžovní dům

Velký nárožní řadový třípatrový dům s oblým nárožím zvýrazněným trojbokým arkýřem ve druhém patře zakončeným balkónem. Na arkýř navazují rizality v obou kolmých fasádách. Stejný rizalit ukončuje i delší fasádu do ulice Spojenců. Rizality jsou akcentovány balkóny v 1. patře s dekorativně tvarovaným kovovým zábradlím a atikovými nástavci nad mohutně vysazenou korunní římsou, po stranách jsou rámovány pilastry v horní části zdobenými ženskými maskarony. Plocha fasád mezi rizality je členěna pěti okenními osami do ulice Spojenců a třemi okenními osami do Kolárova náměstí. Celá fasáda je bohatě plasticky zdobena rostlinným i geometrickým secesním dekorem. Vstup do domu je ve středu delší fasády do ulice Spojenců. Vstupní chodba má štukovou výzdobu, v domě je zachována většina původních dveří do bytů, vstupní dvoukřídlé dveře a dvoukřídlé dveře z chodby na schodiště, bohatě zdobené kovové zábradlí i dveře na dvůr. Dvorní fasáda s pavlačemi u jednotlivých bytů je hladká, nezdobená.