měšťanský dům Modrá hvězda

Jde o řadový jednopatrový dům na půdorysu vykrojeném do tvaru L, který zakončuje vyústění ulic Dominikánská a Starobrněnská do prostoru Šilingrova náměstí. Světle modrá fasáda vhodně koresponduje s jeho pojmenováním. Přední křídlo je na západním (hlavním) průčelí pětiosé, na jižním (bočním) průčelí je tříosé, na východním (dvorním) průčelí je jednoosé. Zadní křídlo je na jižním (bočním) průčelí jednoosé, na východním (dvorním) průčelí je dvouosé. Přízemí je od země odděleno soklovým obložením, v jihozápadním nároží též nákolníkem, jinak je omítka až do výše profilované kordonové římsy členěna pásovou rustikou. Přízemí: První a třetí osu západního průčelí a ústřední osy obou jižních průčelí prolamují vstupní otvory s nadsvětlíkem a květinovým mřížovím, zvýšené jedním či dvěma schody. Zbylé osy prosvětlují okenní otvory. Výkladce jsou jednodílné se světlíky. Lištové šambrány a ostění jsou novodobě vytvarované, stejně jako druhotně prolomené boční vchody. Omítka patra je hladká. Ústřední osy západního a jižního průčelí tvoří visuté balkony podepřené masivními, volutově-rostlinnými konzolami a olemované ozdobnými, spirálovitě-florálními zábradlími s květinami. Vše se zlacenými detaily. Ani boční balkon však není původní. Zbylé osy prosvětlují okenní otvory olemované lištovými šambránami s uchy, vsazenými mezi krátké podokenní a nadokenní římsy. Parapetní výplně tvoří osové kružnice se středovými květy a vykrajovanými postranními rámci, suprafenestry pak osové konzoly zdobené listovím. Vše opět se zlacenými detaily. Okna jsou 6krát dělená se světlíky, balkonová pak 8krát dělená se světlíky. Sedlová střecha s nárožními valbami je od patra oddělena profilovanou korunní římsou se zlacenými konzolami. Krytinu tvoří pálené tašky typu bobrovka.