sýpka

Volně stojící jednopatrová budova obdélného půdorysu o 4x2 ok.osách, stojí proti budově zámku, krytá vysokou sedlovou střechou s bobrovkami. Pod zčásti opadanými barokními omítkami, členěnými lisénovými rámy jsou na poškozených místech patrné renesanční omítky zdobené sgrafitovým motivem bosáže. Bosáž, doplněná ve výplních naznačeným stylizovaným diamantováním, pokrývala kompletně celé stěny sýpky. S těmito jistě původními omítkami souvisí i vstupní pískovcový polokruhový portál s okoseným nárožím, umístěný v pravé polovině průčelí. V levé části průčelí je v okolí cihelné zazdívky patrný druhý podobný portál. Průčelí bylo tedy původně symetricky řešené, na zbývajících stranách členěné ležatými okénky, lemovanými dosud dochovanými kamennými ostěními. Podobně osově řešené je i patro sýpky - zde jsou obdélná okna umístěna na výšku.