venkovský dům

Roubená chalupa na obdélném půdoryse, posazená na vysoké kamenné podezdívce vyrovnávající terén. Podezdívka vytváří na straně do dvora vysoké kamenné zápraží, shora chráněné protažením střechy, která je opřena do vysunutého a ozdobně řezaného zhlaví trámů. Střecha sedlová, původně došková, dnes krytá eternitem, nesena protaženými vaznými trámy. Také trám nad dveřmi s nápisem je ornamentálně profilován. Materiálem je kámen a dřevo. S výjimkou přízemí jižního průčelí stavba neomítnutá. Oba štíty prkenné svidsle bedněné, spoje kryty latěmi. V nadpraží pravoúhlého vchodu v příčné středové ose stavby v trámu nad dveřmi datace 5. srpna 1814. Vchod flankován dvěma obdélnými okny - dvojitá dvoukřídlá, křídla o třech tabulkách.