socha sv. Aloise z Gonzagy

Sv. Alois Gonzaga je podán v obvyklé barokní ikonografii. Světec stojí v kontrapostu s předsunutou pravou nohou. Je znázorněn jako mladý bezvousý muž v oděvu světského kněze (v klerice s rochetou) s pohledem upřeným na krucifix ovinutý liliemi ve svém náručí. Hlava je pootočena k pravému rameni, tvář je zachycena z levého profilu. Levá ruka, přidržující patu krucifixu byla druhotně doplněna při restaurování (dříve byla v lokti uražena). - Figura je osazena na pískovcovém kvádrovém soklu. Profilovaná širší patka přechází přes žlábkovnici v užší střední hranol nesoucí vyloženou profilovanou římsu. Pohledové strany středního hranolu soklu jsou dekorovány rytými obdélnými segmentově završenými rámy. Původní nápis na soklu je zcela nečitelný.