boží muka

Kamenná boží muka se nacházejí asi 400 m SV směrem od obce Sochovice. Boží muka jsou situována na travnatém prostranství v blízkosti křížení silnic. Boží muka jsou pohledově exponovaná a tvoří významný krajinotvorný prvek. Památková ochrana se vztahuje na boží muka bez pozemku. Kamenná boží muka stojí na vybetonované nepatrné malé ploše. Hranolový dřík nesoucí rozšířenou lucerničku má zkosené hrany do 6/8 výšky dříku. Na dřík dosedá rozšířená nástavbová lucernička, která má mírně zaoblené hrany. V ploše všech čtyřech stěn lucerničky jsou prolomeny velmi mělké polokruhové niky. V jedné z nik je neúplná sklíčková mozaika, ostatní niky prázdné. Lucernička vrcholí zúženým komolým jehlancem. Do jehlance je vsazen kovový dvouramenný ozdobný kříž.