obytné a hospodářské budovy

Západní křídlo Budova obdélného půdorysu má sedlovou střechou zvalbenou na obou stranách. Střešní krytina bobrovky. Průčelí budovy je jednoduché, členěné plasticky pouze fabionovou římsou, masivními opěráky a vnějšími krytými schodišti na východní a západní straně. Na několika místech vystupuje pod mladší omítkovou vrstvou sgrafitový rozvrh valbově jehlancové bosáže. Okenní výplně v prvním patře jsou novodobé s T členěním. V přízemních otvorech se dochovaly starší výplně s drobnějším klasicistním členěním. Severní průčelí – fasádu člení pouze jeden nesymetricky osazený otvor v přízemí a v patře. Na průčelí navazuje vstup na zděné schodiště do patra s novodobými dvoukřídlými dveřmi. Západní průčelí – na levém nároží se uplatňuje kryté rameno schodiště na podestu se zvalbenou stříškou. Průčelní stěnu schodiště člení fabionová římsa a lizénový rozvrh. Na jižní straně byl ke schodišti dodatečně přistavěn záchodový přístavek. K severu směřuje ještě další drobný přístavek. Ve zbývající části západního průčelí se uplatňuje sedm obdélných otvorů běžného formátu v patře a drobné větrací okénko. V přízemní části průčelí z větší části zarostlém vegetací byly zachyceny dva drobnější okenní otvory a vstup se svlakovými dveřmi. Mezi mohutné kamenné opěráky při nároží byla vestavěna garáž. Jižní průčelí je dvouosé se dvěmi okenními otvory v patře a oknem a dveřmi v přízemí. Omítkové vrstvy a zdivo jsou zde dlouhodobým zatékáním z okapního svodu značně narušeny.Východní průčelí ukončené fabionovou římsou člení obdobné vnější schodiště jako na západní straně. V patře se uplatňuje pět okenních otvorů (a jeden větrací otvor) s novodobými výplněmi, tvarově pozoruhodnější je půlkruhově ukončená výplň schodiště. Přízemí člení pouze pět dveřních otvorů s převážně novodobými výplněmi. Na schodiště navazuje přístavek jednoduché dřevěné konstrukce s pultovou střechou, krytý azbestocementovými šablonami. Jižní trakt. Přízemní hospodářská budova obdélného půdorysu s pultovou střechou, pokrytou pálenou krytinou. Na vnější jižní straně se uplatňuje mohutnou stěnou, která je v dolní části postavena především z kamenného zdiva. Horní část tvoří cihelné zdivo. Na některých místech se dochovaly fragmenty sgrafitové výzdoby, jinak stěna v současné době postrádá jakékoliv prvky dekorativní výzdoby. Mohutné průčelí člení dva přístavky, pravý poměrně rozměrný patrový s pultovou střechou postavený ze smíšeného zdiva má okenní otvory na všech třech stranách. V severní stěně se ještě uplatňuje zazdívka vstupního otvoru se segmentovým záklenkem. Drobná přístavba v levé části stěny je využívána v úrovni 1. patra jako záchodový přístavek obytného traktu. V ploše stěny se uplatňuje menší počet dodatečně upravených okenních otvorů. Pozoruhodné jsou především zazdívky několika oválných oken ? v úrovni přízemí. V cihelné nadezdívce štítu pro pultovou střechu jsou patrné kapsy pro usazení vazných trámů a krokví. Na vnitřní straně se uplatňuje hospodářský trakt jako přízemní objekt s jednoduchou fasádou, členěnou pouze třemi novodobě upravenými okenními otvory a dvěmi vstupy. Střední část střechy člení mohutný nakládací vikýř. Na východě navazuje na průčelní zeď s širokým vstupem přístavek lehké dřevěné konstrukce se sedlovou střechou.