zvonice s kaplí sv. Jana Nepomuckého

Vybudována na severní hraně oválné svažité návsi, kaple se otevírá směrem do návsi, na jih. Zvonice zděná, omítaná, kryta jehlancovou čtyřbokou střechou, která se směrem k lucerně zvoničky rozbíhá na 8 stran. Zvonička na dřevěné konstrukci, oplechovaná, s osmi žaluziovými okny s půlkruhovým završením, kryta oplechovanou osmidílnou bání, z níž vybíhá plechový dřík, nesoucí makovičku s dvojitým křížkem – drátěným. Zvonice je ve fasádě členěna nárožními lesénami, na S stěně je 1 slepé, půlkruhem uzavřené okno, nad ním obdélné, za špaletou.Na bočních stěnách jsou dvě okna v hluboké špaletě, lemované pásovou šambránou s klenákem ve vrcholu půlkruhového uzavření. Hmotu zdiva nahoře ukončuje korunní profilovaná římsa, od terénu je odsazeno jen mírně přesahujícím sokle, s hrubou nehlazenou omítkou a šedým nátěrem. Barevnost fasády zvonice . světlý okr s bílými doplňky. Kaple – přistavěna k jižní stěně zvonice, jak vyplývá ze záznamu kroniky, pouze doplnila prostorově místa pro sezení, oltář ponechán na severní stěně zvonice. Šířkově přesahuje půdorys zvonice, hřeben střechy naopak sahá těsně ke korunní římse zvonice. Po stranách je prolomeno vždy jedno okno, tvarově shodné s okny na zvonici, pouze jsou zvětšena. Rovněž výzdoba stěn je sjednocena, na nárožních lesénách je ve štuku vytvořena pod římsou čabraka. Dominantní je jižní vstupní štítové průčelí, štít je ve štuku lemován zubořezem, nad nárožními lesénami jsou na střeše vztyčeny dvě atikové gotizující hlavice - hranoly na čtverci, s nikami na všech stranách, kryté průnikem dvou sedlových stříšek. Uprostřed štítu je štukový kruhový rám se čtyřlistem, pod rámem štukový dvojitý kříž, s jetelovým ukončením. Do kaple vede hrotitý vstup, jehož šambrána je až do počátku oblouku na okraji zvlněna, kolem hrotitého ukončení je pouze pásová. Dveře jsou dvoukřídlé, výplňové, světlík zasklený, opatřen ozdobnou, do volut stáčenou kovanou mříží. Korunní římsa je v jednodušší profilaci, dole jsou stěny odsazeny obdobným soklem, avšak nižším, vzhledem k výšce stěn kaple.