výklenková kaple

Zděná stavba, postavená na mírně obdélném půdorysu, orientovaná k západu. V ose východního průčelí je prolomen plochý, poměrně hluboký, segmentově zaklenutý výklenek, jehož parapet je vyzděn cihlami. Nad zaklenutím je umístěn mírně zvlněný klenák, pokrytý jendoduchým pletencem. Z klenáku vybíhají jednoduché štukové úponky, kopírující tvar zaklenutí. Po stranách výklenku zdobí průčelí mělký kanelovaný pilastr, ukončený jednoduchou profilovanou hlavicí s konicky se rozšiřujícími stěnami v úrovni zaklenutí výklenku. Nad hlavicí je umístěn kruhový terč se zvýrazněným středem. Plochu průčelí ukončuje vysoká profilovaná římsa, krytá taškami, částečně přesahující i na boční stěnu kaple. V líci průčelí navazuje na římsu typický obloučkový štít, na hraně krytý na plocho položenými cihlami. Střed štítu zdobí štukový ornament s vepsaným letopočtem 1843, vrchol štítu pak vyplňuje půlkruhová štuková rozeta. Boční stěny kaple jsou hladce omítnuté, nezdobené, stejně jako zadní, podstatně nižší stěna. Hmota kaple vyrůstá ze zvýrazněného soklu, který vyrovnává nerovnost terénu. Pultová střecha je kryta dvojitě kladenými taškami bobrovkami. Veškeré vnější i vnitřní plochy kaple pokrývá bílý nátěr, pouze letopočet ve štítu je černý. Původní vybavení kaple nedochováno, v místní tradici se neuchovalo ani původní zasvěcení.