návesní kaple

Zděná stavba postavená na čtvercovém půdorysu, orientovaná k západu. V ose východního průčelí je prolomen obdélný půlkruhově zaklenutý portál, lemovaný hladkým štukovým ostěním, zakončený lichoběžníkovým klenákem. Portál je na vnitřním líci osazen dřevěnými, zeleně natřenými dveřmi, ve spodní polovině výplňovými, v horní polovině opatřeně vlnitými vertikálními příčkami. Hladkou stěnu průčelí rámuje široký lizenový rám, jehož horizontála přímo navazuje na profilovanou podstřešní římsu. Odsazenými zaoblenými nárožími se připojují boční hladké stěny, vymezené shodným lizenovým rámem, ve vrcholu je prolomeno malé oválné okénko bez okenního rámu, lemované hladkou šambránou. Západní stěna je členěna shodně, včetně okénka. Hmota kaple vyrůstá ze zvýrazněného, hrubě omítnutého soklu, přerušeného vstupem. Kapli uzavírá jehlancová střecha krytá eternitem, ze seříznutého vrcholu vyrůstá dřevěná sloupková lucerna se zúženě zaobleným překladem, ukončená jehlancovou stříškou s kulovitou makovicí a křížem. Současná podoba střechy pochází z roku 1924, kdy nahradila původní oplechovanou cibulovou báň zakončenou dvouramenným křížem.