návesní kaple Nejsvětější Trojice

Kaple Nejsvětější Trojice se nachází v horní části návsi. Jedná se o drobnější stavbu čtvercového půdorysu se stanovou střechou krytou bobrovkami na korunu. Střecha je završena čtverhrannou zvoničkou s jehlancovou střechou. Zděná kaple je orientována k západu, vchod je z východní strany. Všechny stěny kaple zachovávají shodné architektonické členění. Zapuštěně zaoblená nároží lemují odsazené kanelované pilastry zakončené výraznou ionskou hlavicí s přesahující profilovanou krycí deskou. V úrovni krycí desky zdobí stěny výrazná štuková křídlená andílčí hlavička (v ose stěny) lemovaná vždy 3 a 3 drobnými trojúhelníkovými čabrakami s kuličkou, opakující se i na kladí nad krycí deskou pilastrů. Stěny završuje profilovaná odstupněná podstřešní římsa. V ose východního průčelí je prolomen obdélný valeně zaklenutý portál lemovaný štukovým profilovaným ostěním s mohutným hlavním klenákem ve tvaru volutové konzoly. Vstup je osazen na vnitřním líci dvoukřídlými tmavě hnědými výplňovými dveřmi (na každém křídle 3 obdélnéa čtvercové výplně, spodní prázdné, v horní válná rozeta), nadsvětlík plný reliefně paprskovitě rozčleněný. Přístup ke dveřím zajišťují dva cihlové stupně. Plochu vstupního průčelí zdobí nad portálem štukový ornament tvaru kvadrilobu s nápisem KI LP 1840 MS . V ose bočních stěn je prolomeno obdélné valeně zaklenuté okno opatřené profilově shodným ostěním jako portál včetně hlavního klenáku. Hluboké špalety jsou v polovině síly zdiva osazeny dřevěnými okenními rámy. Západní stěna kaple je prolomena nižším obdélným valeně zaklenutým slepým oknem se shodným ostěním. Plochu mezi oknem a štukovou andílčí hlavičkou vyplňuje štukový ornament tvaru kvadrilobu s christogramem. Hmota kaple vyrůstá z rozšířeného, vhledem k terenu, nejstejně vysokého soklu. Kapli uzavírá valbová střecha krytá jednoduše kladenými taškami bobrovkami, z jejího plochého ukončení vyrůstá na 4 hranolových sloupech dřevěná zvonice spojená pod vrcholem obloučkovým kladím. Nízkou jehlancovou střechu pokrytou břidlicí prodlužuje výrazná makovice završená prostým křížem s paprsky svatozáře mezi rameny. Ve zvonici je zavěšen zvonek pocházející z původní dřevěné zvonice. V době II. světové války byl zvonek zabaven německou armádou a odvezen do Prahy. Ušel však roztavení a krátce po skončení války byl vrácen zpět.