kaple P. Marie a sv. Jana Nepomuckého

Zdivo omítnuto hladkou omítkou s vápennými nátěry, v ploše žlutého zabarvení, architektonické prvky bílé, sokl šedý. Plochy uzavírá bohatě profilovaná korunní římsa, obíhající celý půdorys. V bočních stranách osvětluje vnitřní prostor dvojice svisle obdélných oken s dřevěným rámem a dvanáctitabulkovou výplní s nestejně velikými plochami. Vstup do kaple je situován na severní straně v hluboké špaletě s pravoúhlým kamenným ostěním, rámovaný předsazeným bosovaným rámem se supraportou, ukončenou profilovanou římsou, z níž vybíhají dva kanelované pilastry až ke korunní římse. Vstupu předchází dva stupně kamenného schodiště. Otvor uzavřen dvoukřídlými dřevěnými dveřmi ven otvíravými, tvořenými šikmými svlaky, železné závěsy procházejí celou šířkou křídla. Lichoběžníkové štíty jsou uzavřeny profilovaným rámem, ve středu předního štítu je prolomeno svisle oválné okénko s dřevěným rámem se čtyřtabukovou skleněnou výplní, zasazené do centra plochy štukového nástavce s konkávně prohnutými bočnicemi. Střecha polovalbová, krytá dvojitě pálenou bobrovkovou krytinou, závěr překryt drobnou valbovou stříškou zabíhající do štítu. Kaple vrcholí ve středu hřebene dřevěnou oplechovanou zvoničkou, nesenou čtyřmi hranoly propojenými v horní části prkenným bedněním s polokruhovým obloukem. Čtyřboká báň vybíhá do kužele a je ukončena zlacenou makovičkou, do níž je vsazen kovaný kříž. Na dřevěné stolici je zavěšen zvon.